Macro's toegestaan met verkeerslicht

Macro’s toestaan, Hoe doe ik dat?

Excel is een krachtige tool voor het analyseren en verwerken van gegevens, en het gebruik van macro’s kan je helpen om je werk efficiënter te doen. Macro’s zijn geautomatiseerde taken. In deze blog zal ik je laten zien hoe je macro’s kunt toestaan in Excel.

Stap 1: Open Excel en ga naar de optie “Bestand”

Om macro’s in Excel te kunnen gebruiken, moet je eerst Excel openen. Klik vervolgens op de knop “Bestand” in de linkerbovenhoek van het scherm.

Stap 2: Selecteer “Opties”

In het menu “Bestand” zie je een aantal opties. Selecteer de optie “Opties” om het venster “Excel-opties” te openen.

Stap 3: Selecteer “Vertrouwenscentrum”

In het venster “Excel-opties” zie je een aantal opties aan de linkerkant van het scherm. Selecteer de optie “Vertrouwenscentrum” om de opties voor beveiliging en privacy in Excel te openen.

Stap 4: Klik op “Instellingen voor het Vertrouwenscentrum”

In het gedeelte “Vertrouwenscentrum” zie je een aantal opties. Klik op “Instellingen voor het Vertrouwenscentrum” om de beveiligingsinstellingen van Excel te openen.

Stap 5: Klik op “Macro-instellingen”

In het venster “Instellingen voor het Vertrouwenscentrum” zie je een aantal opties aan de linkerkant van het scherm. Klik op “Macro-instellingen” om de opties voor macro’s te openen.

Stap 6: Selecteer de optie “Alle macro’s inschakelen”

In het gedeelte “Macro-instellingen” zie je verschillende opties voor het beheren van macro’s in Excel. Om alle macro’s in Excel in te schakelen, selecteer je de optie “VBA-macro’s inschakelen” en veiligere optie is om te kiezen voor “VBA-macro’s met meldingen uitschakelen”. Bij de optie “VBA-macro’s met meldingen uitschakelen” moet je elk bestand handmatig toestaan om macro’s te kunnen toestaan.

Stap 7: Klik op “OK”

Nadat je de optie “Alle macro’s inschakelen” hebt geselecteerd, klik je op “OK” om de wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist macro’s toegestaan in Excel. Je kunt nu macro’s gebruiken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat macro’s veilig moeten worden gebruikt en dat je ze alleen moet downloaden en uitvoeren vanaf vertrouwde bronnen.

Het kan voorkomen dat dit nog steeds niet zorgt dat je een macro kan openen. Sluit dan Excel. Klik met de rechtermuisknop op het Excel-bestand en open de eigenschappen. Kies voor Blokkering opheffen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie