Excel Tools

In excel is veel mogelijk. Veel handelingen kunnen worden verkort door handige formules, macro’s of VBA-code. Het voordeel van Excel is de flexibiliteit die overblijft. U kunt zelf bijvoorbeeld ook nog handmatig zaken wijzigen. Onderstaand enkele tools die u helpen om productiever bezig te zijn. Hierdoor kunt u zich meer op uw bedrijf richten.

U heeft de keus om een tool eenmalig te kopen. De kosten bedragen € 20 per tool (inclusief btw). Daarnaast kunt u ook een abonnement nemen voor € 5 per maand (incl. btw), u krijgt dan toegang tot alle tools en verdere ondersteuning. Tevens kunt u uw wensen doorgeven en kunnen wij tools specifiek aan uw wensen aanpassen.

Bent u niet tevreden of is het toch niet helemaal wat u zocht dan krijgt u binnen 14 dagen uw geld terug. Uiteraard komen wij u graag tegemoet door te kijken in hoeverre we de producten wel kunnen aanpassen zodat deze wel aan uw wensen voldoen.

Inlezen Auditfiles

Auditfiles worden vaak gebruikt door de belastingdienst of accountant. Het is voornamelijk een handig hulpmiddel als uw administratiepakket geen mogelijkheden heeft om te exporteren naar excel. In de auditfile zit de complete administratie.

Deze tool exporteert de gegevens van de auditfile (XAF, ADF) naar een Excel bestand, u hoeft alleen maar het bestand te selecteren en zodra de macro klaar is heeft u een volledig Excel grootboek, een saldibalans, een periode balans en een post-processen matrix. In Excel is het daarnaast door middel van filters makkelijk zoeken door alle transacties heen.

Dit programma is tevens in gebruik bij een middelgroot accountantskantoor, waar het veelvuldig is gebruikt.

Bekijk ook de handleiding.

Bestellen

Jaarrekening

Jaarlijks dient u een jaarrekening op te stellen of een bijlage bij de inkomstenbelasting. Deze tool maakt het opstellen van een jaarrekening of bijlage voor de inkomstenbelasting een fluitje van een cent. U vult de saldibalans in en rubriceert de grootboeken, drukt op de knop en een volledige jaarrekening in excel verschijnt. Uiteraard kunt u de jaarrekening nog helemaal naar eigen wens aanpassen.

Bekijk ook de handleiding

Bestellen

Omzetbelasting

De omzetbelasting kan ingewikkeld zijn. Vooral als uw administratie steeds meer transacties bevat.

Deze tool maakt vanuit het grootboek een rondrekening van de omzetbelasting. Als u de tool heeft gedraaid weet u precies wat u moet aangeven op uw aangifte omzetbelasting. Daarnaast maakt de tool bijzonderheden inzichtelijk zodat ook verkeerde boekingen in de financiële administratie op tijd gecorrigeerd kunnen worden. Een ander belangrijk aspect is dat deze tool ook inzicht geeft in de omzetbelasting van voorgaande periodes. Zijn er nieuwe boekingen geweest in reeds afgesloten periode en moet er eventueel nog een suppletie omzetbelasting worden ingediend?

Bekijk ook de handleiding

Bestellen

Facturatie

Factureren en de inzichten hierin zijn belangrijk voor een bedrijf. Deze tool helpt u daarbij. U kunt tijd registreren (of uiteraard producten) en met een druk op de knop wordt een factuur uitgedraaid. De factuur wordt ook digitaal opgeslagen (als pdf), zodat u vanuit het excel-bestand altijd eenvoudig uw facturen terug kan vinden. Daarnaast geeft de tool inzicht in hoeveel er nog te factureren is, hoeveel er nog openstaat en hoeveel u per opdrachtgever gefactureerd heeft. De facturen zijn op basis van een sjabloon naar eigen wens op te stellen.

Bekijk ook de handleiding

Bestellen

Rooster

Met deze tool maakt u eenvoudig roosters. De tool kan wekelijk de roosters doorsturen naar de personen die zijn ingeroosterd. Daarnaast krijgt u maandoverzichten van mensen die zijn ingeroosterd en kan u eenvoudig zien of iemand dubbel is ingeroosterd.

Bestellen