De OBO Tool: Vereenvoudigd beheer van leerlinggegevens

Wat is de OBO Tool?

De OBO Tool is een essentieel hulpmiddel voor scholen. Het stelt scholen in staat om de juistheid van leerlinggegevens te controleren en te waarborgen. Met de OBO Tool kunnen scholen en accountants nauwkeurig de gegevens in hun leerlingenadministratiesysteem (LAS) vergelijken met de gegevens die bij DUO bekend zijn.

Nieuwe update: OBO’s voor het voortgezet onderwijs

Recentelijk heeft de OBO Tool een belangrijke update gekregen. Naast het ondersteunen van basis- en diplomagegevens voor het MBO en VAVO, biedt de tool nu ook functionaliteit voor het voortgezet onderwijs (VO). Dit betekent dat scholen in het voortgezet onderwijs nu ook gebruik kunnen maken van de OBO Tool om hun gegevens te verifiëren en assurance-rapporten op te stellen.

Hoe werkt het?

  1. Registratie in het Register Onderwijsdeelnemers (ROD): Scholen moeten alle leerlinggegevens registreren in het ROD. Dit omvat informatie over inschrijvingen, diplomagegevens en andere relevante details.
  2. OBO aanvragen: Scholen vragen een OBO aan in Mijn DUO. Het OBO bevat alle gegevens die bij DUO bekend zijn en die van belang zijn voor de bekostiging.
  3. Controle door de accountant: De accountant vergelijkt de gegevens uit het LAS met het OBO. Eventuele verschillen worden op een mutatielijst weergegeven.
  4. Assurance-rapport: Als de accountant vaststelt dat het OBO correct is, ontvangt de school een goedkeurend assurance-rapport. Dit rapport moet op tijd bij DUO worden ingediend.

Conclusie

De OBO Tool is een waardevol instrument voor scholen om de juistheid van hun leerlinggegevens te waarborgen. Met de recente update is de tool ook te gebruiken voor het voortgezet onderwijs. Scholen kunnen met vertrouwen hun assurance-rapporten indienen en zo de basis leggen voor bekostiging.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie